26 listopada 2010

Zalety dietetycznego cateringu

Źródło: www.sxc.hu
Masz już dość nieskutecznych diet? Nie masz czasu ani ochoty na przygotowywanie pracochłonnych posiłków.  Nie chcesz jeść przez wiele tygodni tego samego produktu? Sposobem na skuteczną oraz urozmaiconą dietę jest dietetyczny catering. 


Dietetyczny catering to usługa, która pojawiła się na naszym rynku jakiś czas temu. W Stanach Zjednoczonych oraz krajach Europy Zachodniej ludzie często korzystają z niej ponieważ wykazuje ona większą skuteczność niż w przypadku samodzielnego przygotowywania posiłków. Co więcej dieta taka jest prostsza i lepiej dopracowana.  Wybrana firma dostarczy do Ciebie 5, odpowiednio skomponowanych oraz starannie przygotowanych przez najlepszych kucharzy posiłków.  Dieta jest nie tylko urozmaicona ale także odpowiednio zbilansowana. Zawiera  m.in. : sezonowe owoce oraz warzywa, które stanowią cenne źródło naturalnych przeciwutleniaczy oraz błonnika i ß-karotenu; orzechy oraz ziarna, które dostarczają nam witamin oraz składników mineralnych w tym przede wszystkim dużą ilość tak bardzo potrzebnego nam  magnezu; różne rodzaje mięs oraz ryb, które z kolei są źródłem  budulcowego białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych.

PODSTAWOWE ZALETY CATERINGU DIETETYCZNEGO:

  • Zdrowa i odpowiednio dopracowana dieta – dietetyczny catering składa się z posiłków przygotowanych przez specjalistów, którzy dbają o to, aby zawierały one odpowiednią ilość składników mineralnych oraz witamin 
  • Smaczne i urozmaicone posiłki – wiele osób przerywa dietę ponieważ nie może znieść monotonii stosowanej diety.  W przypadku dietetycznego cateringu problem ten nie istnieje.
  •   Duża ilość posiłków – aż 5 posiłków pozwoli Ci na zminimalizowanie uczucia głodu, który jest wrogiem każdej diety.
  •  Wygoda – nie musisz myśleć o tym co i kiedy przygotować. Nie musisz kupować fachowej literatury, aby zdobyć przepisy.