29 kwietnia 2011

Wpływ na organizm oraz efektywność diety niskowęglowodanowej


Źródło: www.sxc.hu
Osoby przebywające na diecie niskowęglowodanowej wiele sobie po niej obiecując. Stosując jakikolwiek program żywieniowy zawsze mamy nadzieję na jak najlepsze rezultaty. Tak jest i w tym przypadku. Czy jednak rzeczywiście uda nam się je osiągnąć? 

W trakcie diety niskowęglowodanowej w rzeczywistości można stracić na wadze  do trzech kilogramów w ciągu pierwszych dwóch tygodni oraz kolejne 3 kilogramy miesięcznie. Jest to dość spora utrata wagi, która jednak możliwa jest do uzyskania tylko dzięki konsekwencji oraz systematyczności. Co ważne nie będziemy mieć tutaj do czynienia z efektem jo jo. Nie jest to program żywieniowy dla tych, którzy chcą bardzo szybko stracić dużą ilość kilogramów. Nie powinniśmy się również demobilizować jeśli na początku stosowania diety spadek wagi nie jest tak duży jakbyśmy tego oczekiwali. Należy pamiętać, że każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na różnego rodzaju sytuacje. Zdaniem doktora Dr Barry Spears’a oprócz znacznej utraty wagi stosując dietę niskowęglowodanową poprawimy również pracę swojego mózgu oraz zwiększymy ilość energii i zahamujemy uczucie głodu. Są to istotne zalety, na które  z pewnością należy zwrócić uwagę. Nic więc dziwnego, że ta dieta cieszy się tak dużą popularnością wśród gwiazd Hollywood oraz modelek. Osobom tym przeważnie nie brakuje determinacji oraz silnej woli w związku z tym są one w stanie osiągnąć naprawdę świetne rezultaty dzięki temu programowi żywieniowemu.