15 lutego 2011

Dieta afrodyzjakalna – ciąg dalszy

Źródło: www.sxc.hu
W przypadku diety afrodyzjakalnej bardzo ważną rolę pełnią także przyprawy. To one zaliczane są bardzo często do głównych czynników oddziałujących na nasze libido oraz płodność. Jeśli chodzi o erotyczne podniecające działanie niektórych przypraw to jest to nierozerwalnie związane z zawartością substancji drażniących. 

Przyprawy o działaniu afrodyzjakalnym wywołują wybiórcze przekrwienie okolic erogennych. Do najbardziej oddziałujących na sferę intymną człowieka przypraw zaliczyć możemy:  bazylię, chili, cynamon, imbir, kurkumę, kolendrę, lubczyk, gałkę muszkatołowa, paprykę i pieprz. 

Jeśli chodzi o przyrządzanie potraw afrodyzjakalnych to należy zwrócić uwagę na fakt, że nie wystarczy dobrać odpowiednie produkty po to, aby wywołać pożądanych efekt. Niewątpliwie bardzo ważne jest również to co oraz w jaki sposób przyrządzamy. Dzięki temu mamy szansę stworzyć smaczne i efektowne potrawy, które jednocześnie będą działały również podniecająco erotycznie. Taki efekt uzyskamy łącząc poszczególne smaki i barwy. Warto również stosować różne sposoby przyrządzania posiłków. Możesz gotować na parze, dusić, smażyć, piec na ruszcie a nawet marynować. 

Uwaga! Jeśli pragniesz, aby Twój partner został odpowiednio pobudzony na skutek afrodyzjaków to z pewnością nie powinnaś wmuszać w niego dużej ich ilości. Przejedzony mężczyzna z pewnością nie będzie miał ochoty na żadne igraszki.